به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روژنیوز، امیر بهزاد، سرپرست شبکه بهداشت شهرستان پیرانشهر، پذیرش، بستری و ترخیص بیماران در بیمارستانهای پیرانشهر از مراحل حیاتی خدمات درمانی است که نیاز بهدقت و هماهنگی دارد. این فرایند شامل ارزیابی وضعیت بیماران، تصمیمگیری درباره نیاز به بستری و ترخیص، و ارائه اطلاعات لازم به همراهان است.
امیر بهزاد در خصوص پروسه پذیرش و بستری بیماران در بیمارستان گفت: در بدو ورود به بخش اورژانس، بیماران بر اساس وضعیت خود توسط پرستار تریاژ میشوند. “تریاژ به معنای تشخیص میزان اورژانسی بودن وضعیت بیمار است و بیماران اورژانسیتر زودتر ویزیت خواهند شد. ”
وی افزود: در شیفتهای صبح و عصر متخصص طب اورژانس در بخش اورژانس حضور دارد و در غیر این صورت پزشکان عمومی مسئول ویزیت بیماران خواهند بود. بسته به مشکل بیمار، ممکن است انجام آزمایش و سونوگرافی لازم باشد و پس از آن تصمیمگیری برای بستری بیمار انجام میشود.
سرپرست شبکه بهداشت بیان داشت: درصورتیکه نیاز به بستری موقت باشد، بیمار ۶ یا گاهی ۱۲ ساعت در بخش اورژانس تحتنظر قرار میگیرد و پس از این زمان یا ترخیص خواهد شد یا در بخش مربوطه بستری میشود. سونوگرافی نیز در شیفتهای عصر و شب فقط برای موارد اورژانسی و پس از هماهنگی با متخصص رادیولوژی انجام میشود.
امیر بهزاد خاطرنشان کرد: اگر بیمار نیاز به بستری یا بستری موقت داشته باشد، پروندهاش توسط واحد پذیرش تشکیل خواهد شد. همچنین، بیماران اعزامی از سایر مراکز یا موارد بسیار اورژانسی بدون تشکیل پرونده بستری میشوند. بیماران نیازمند جراحی اورژانسی نیز بهسرعت بستری و تحت جراحی قرار میگیرند، درحالیکه برای جراحیهای غیراورژانسی ابتدا آزمایشها و مشاورهها انجام میشود و سپس زمان جراحی مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: در این موارد، رضایت ولی بیمار، نظیر همسر یا پدر، ضرورت دارد. پس از بستری در بخش مربوطه، همراه بیمار میتواند وضعیت او را از واحد اطلاعات یا انتظامات پیگیری کند. در بخش زایمان، حضور همراه بدون هماهنگی مجاز نیست.
وی بیان داشت: ترخیص بیماران معمولاً در ویزیت صبح پزشک مشخص میشود و پرونده بیمار توسط منشی بخش آماده شده و به واحد ترخیص فرستاده میشود. اسامی بیماران ترخیصی هر روز به واحد انتظامات اطلاع داده میشود.
امیر بهزاد اظهار داشت: در هنگام ترخیص، میتوانید کپی کلیه مدارک پزشکی و آزمایشها بیمار را از منشی بخواهید. همچنین داروهای موردنیاز توسط پزشک و آزمایشها در صورت نیاز در دفترچه بیمار نوشته شده و توضیحات لازم توسط پرستار یا ماما ارائه میشود.
وی همچنین تأکید کرد: همراه میتواند صبح روز ترخیص برای تسویهحساب مراجعه کند و واحد ترخیص تا ساعت ۱۸ فعال است. در خصوص مدارک لازم، وجود مدارک زوجیت، از جمله شناسنامه همسر و صیغه نامه برای بیماران باردار الزامی است.
امیر بهزاد ادامه داد: برای بیمارانی که تحت پوشش بیمه خدمات درمانی و نیروهای مسلح هستند، داشتن دفترچه بیمه برای نوزاد نیز الزامی است، اما در مورد بیمه تأمین اجتماعی، نوزاد میتواند تا یک ماه از دفترچه مادر استفاده کند.
سرپرست شبکه بهداشت شهرستان در پایان گفت: برای دریافت گواهی ولادت نوزاد، والدین باید صبحهای غیرتعطیل با شناسنامهها به واحد گواهی ولادت در طبقه اول مراجعه کنند.
انتهای خبر/
Friday, 22 November , 2024