به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «روژنیوز»، خطیب جمعه این هفته شهرستان پیرانشهر با موضوعات آداب حج، احکام قربانی و مهریههای نامتعارف به ایراد خطبه پرداخت.
ماموستا عمر شریفی در خطبه اول نمازجمعه، با اشاره به آغاز فصل حج، وجوب این فریضه را بر مسلمانان مستطیع مطابق فقه شافعی یادآور شد. وی تأکید کرد: حجاج باید با نیت خالص و پرهیز از اختلافات، میهمان خانه خدا شوند.» وی افزود: خانوادهها زمینههای معنوی و اخلاقی این سفر را فراهم کنند و از مشاجرات دنیایی بپرهیزند.
در ادامه، ماموستا شریفی به فضیلت قربانی در ایام تشریق اشاره کرد و تصریح نمود: قربانی سنت مؤکده برای هر مسلمان مقیم و مستطیع است.
وی تأکید کرد ذبح باید از ۱۰ تا ۱۳ ذیالحجه انجام شود و حیوان (گوسفند، بز، گاو یا شتر) سالم و بدون عیب باشد. وی افزود: ذبح با نام خدا و قصد قربت شرط است و تقسیم گوشت به سه بخش (خانواده، اهدا به دیگران و انفاق به فقرا) مستحب میباشد.»
خطیب جمعه پیرانشهر هشدار داد: قربانی نمایش ثروت نیست؛ نیازمندان را فراموش نکنید.
در خطبه دوم، مهریههای نامتعارف محور سخنان بود. ماموستا شریفی با بیان اینکه این پدیده زندگی جوانان را تهدید میکنند، تصریح کرد: مهریه در اسلام نشانه تعهد مرد است، نه قیمت گذاری بر زن.
وی به سیره پیامبر(ص) و خلفای راشدین اشاره کرد که مهرهای ساده و متعارف مرسوم بود و افزود: «در فقه شافعی، مهرالمثل (متناسب با شأن زن و عرف جامعه) معیار شرعی است.
وی تأکید کرد مهریههای سنگین پیامدهای ویرانگر دارد: این امر موجب دشمنیهای خانوادگی، مشکلات اقتصادی طاقتفرسا برای مردان، افزایش سن ازدواج و حتی طلاق میشود.
خطیب جمعه پیرانشهر از خانوادهها و مسئولان خواست:
– مهریه را متناسب با توان مالی داماد تعیین کنند.
– از تجملگرایی و چشموهمچشمی بپرهیزند.
– ارزش زن را به اخلاق و دینداری او گره بزنند، نه مبلغ مهریه.
وی در پایان تصریح کرد: مهر حقیقی، تعهد اخلاقی و مهر دل است. زندگی ساده با تقوا بر ثروتِ همراه با کینه ارجحیت دارد.
ماموستا عمر شریفی در ادامه موعظههای خود، با استناد به آموزههای فقه شافعی و سیره نبوی، بر اصالت زندگی ساده و دوری از تجملات تأکید نمود: ای مؤمنان! زندگی اسلامی بر پایه قناعت، تقوا و رضایت به رزق حلال استوار است.
وی افزود: پیامبر اکرم (ص) و اصحاب ایشان، هرگز اسیر زرق و برق دنیا نشدند. امروز برخی سراف در تشریفات، تجملگرایی در جهیزیه یا مسکن را نشانه عزت میپندارند، حال آنکه اینها بار سنگینی بر دوش جوانان میگذارد و برکت را از خانهها میبرد.
وی ادامه داد: خانواده سالم، خانوادهای است که دلها به مهر الهی پیوسته باشد، نه ثروت ظاهری. مهریههای سنگین، جهیزیههای افراطی و وامهای کمرشکن، سایهای از اضطراب بر زندگی میافکند. به جای رقابت در مال دنیا، در اخلاق، ایثار و خدمت به خلق رقابت کنید.
وی در پایان تأکید کرد: ملاک کرامت انسان، تقوای اوست؛ نه بزرگی خانه، نه مارک لباس و نه رقم مهریه. زندگی ساده همراه با شکر نعمتهای الهی، قلبها را آرام و پیوند خانواده را استوار میسازد.
انتهای خبر/
Sunday, 22 June , 2025