امین عشایری رئیس مرکز بهداشت شهرستان پیرانشهر در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«روژنیوز»، از پایان موفقیتآمیز برنامه سلامت نوروزی خبر داد و گفت: این برنامه از ابتدای ماه مبارک رمضان آغاز شد و تا پانزدهم فروردینماه ۱۴۰۴ ادامه داشت. در این مدت، کارشناسان واحد سلامت محیط و کار، اقدامات نظارتی گستردهای را در سطح شهرستان به منظور حفظ سلامت عمومی و ارتقاء بهداشت محیطی اجرا کردند.
امین عشایری عنوان کرد: در بازه زمانی اجرای برنامه، بیش از ۲هزار و ۵۰۰ بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و سامانههای آبرسانی شهری و روستایی انجام شد. طی این بازدیدها، بیش از سه تن مواد غذایی تاریخ گذشته، فاسد و غیربهداشتی کشف و جمعآوری گردید.
وی افزود: در پی این بازدیدها، چهار مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی به دلیل تخلفات بهداشتی و عدم رعایت ضوابط بهداشتی پلمپ شدند. همچنین ۱۲ واحد صنفی به استناد ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به اداره تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
امین عشایری با اشاره به اقدامات مشترک میانبخشی در راستای تقویت نظارتها بیان کرد: در طول اجرای این برنامه، تعداد ۱۳۲ بازدید مشترک با حضور نمایندگانی از اداره تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف، اداره صنعت، معدن و تجارت و نیز دایره اماکن نیروی انتظامی صورت گرفت. این همکاریها نقش مهمی در تشدید نظارتها و ارتقاء سطح بهداشت عمومی ایفا کردند.
رئیس مرکز بهداشت همچنین به اقدامات انجامشده در حوزه نظارت بر سلامت آب شرب اشاره کرد و افزود: در راستای اطمینان از سلامت آب شرب، ۱۳۸ بازدید از سامانههای آبرسانی شهری و روستایی صورت گرفت. همچنین تعداد ۱۱۵ مورد نمونهبرداری آب انجام شد تا با سنجش کیفی منابع آبی از بروز بیماریهای مرتبط با آب آلوده جلوگیری شود.
وی تأکید کرد: حفظ سلامت شهروندان اولویت اصلی مرکز بهداشت است و این اقدامات نظارتی تنها محدود به ایام خاص نخواهد بود. با پایان یافتن برنامه سلامت نوروزی، نظارتها همچنان بهصورت مستمر و در قالب برنامه روتین در دو نوبت صبح و عصر ادامه خواهد داشت. این بازدیدها در قالب طرح فوریت و تشدید نظارت از سوی کارشناسان بهداشت محیط پیگیری خواهد شد.
امین عشایری در پایان ضمن قدردانی از همکاری مردم و اصناف در اجرای موفق این طرح، اظهار امیدواری کرد که با تداوم نظارتها و رعایت دقیق ضوابط بهداشتی توسط تمامی واحدهای صنفی، شاهد ارتقاء سطح سلامت عمومی و کاهش تخلفات بهداشتی در شهرستان باشیم.
گفتنی است که برنامه سلامت نوروزی هرساله با هدف کنترل و نظارت ویژه بر مراکز عرضه مواد غذایی، ارتقاء بهداشت عمومی و پیشگیری از بیماریهای ناشی از مصرف مواد غذایی فاسد و آب ناسالم در ایام تعطیلات نوروزی و ماه مبارک رمضان اجرا میشود.
انتهای خبر/
Tuesday, 8 April , 2025