در خطبه‌های نماز جمعه پیرانشهر، امام جمعه محمدصالح هاشم‌آبادی به گران‌فروشی، رعایت عدالت در معاملات، انجام نیکی‌ها و تشویق به امور خیر اشاره کرد و مسلمانان را به پایبندی به اصول قرآن و سنت پیامبر دعوت کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی روژنیوز در خطبه‌های نماز جمعه پیرانشهر، محمدصالح هاشم‌آبادی، امام جمعه، در خصوص مسائلی همچون گران‌فروشی، رعایت عدالت در معاملات، نیکی، و انجام امور خیر سخنانی مهم و پرمحتوا ایراد کردند که در اینجا به آن‌ها پرداخته می‌شود.

 

گران‌فروشی و رعایت عدالت در معاملات

 

امام جمعه پیرانشهر در آغاز خطبه خود به مسئله گران‌فروشی اشاره کردند و با استناد به آیه ۸۵ سوره هود، «وَیَا قَوْمِ أَوْفُوا الْمِکْیَالَ وَالْمِیزَانَ بِالْقِسْطِ وَلَا تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْیَاءَهُمْ وَلَا تَعْثَوْا فِی الْأَرْضِ مُفْسِدِینَ»، تأکید نمودند که خداوند در قرآن کریم به انسان‌ها دستور داده است تا در معاملات خود با انصاف رفتار کنند و هیچ‌گاه به کم‌فروشی و گران‌فروشی روی نیاورند.

 

 

وی یادآور شدند که مسلمان باید در همه زمینه‌ها، از جمله خرید و فروش، رعایت انصاف و عدالت را سرلوحه کار خود قرار دهد. امام جمعه در ادامه به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) اشاره کردند که فرمودند: «مَنْ غَشَّ فَلَیْسَ مِنِّی» (هر کس تقلب کند، از من نیست). این حدیث بر اهمیت صداقت در تجارت و معاملات تأکید دارد و نشان می‌دهد که اسلام به هیچ عنوان تقلب و گران‌فروشی را ناپسند می‌داند.

 

وی همچنین به این نکته اشاره کردند که گران‌فروشی نه تنها در راستای آموزه‌های دینی نیست، بلکه موجب فساد اقتصادی و نارضایتی در جامعه می‌شود. در جوامعی که در آن‌ها گران‌فروشی رواج دارد، اعتماد عمومی از بین می‌رود و این امر می‌تواند به مشکلات اجتماعی و اقتصادی جدی منجر شود.

 

نیکی و انجام امور خیر

 

امام جمعه در ادامه خطبه خود به موضوع نیکی و انجام امور خیر پرداختند و با تلاوت آیه ۱۴۸ سوره بقره، «فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرَاتِ»، مسلمانان را به پیشی گرفتن در انجام کارهای نیکو دعوت کردند. ایشان توضیح دادند که قرآن کریم همواره مسلمانان را به انجام کارهای خیر و نیکو ترغیب می‌کند و می‌فرماید که در این مسیر باید رقابت کرد. همچنین در حدیثی از پیامبر اسلام (ص) آمده است: «خَیْرُ النَّاسِ أَنْفَعُهُمْ لِلنَّاسِ» (بهترین مردم کسانی هستند که برای دیگران سودمندترند). امام جمعه تأکید کردند که هر فرد مسلمان باید سعی کند در حد توان خود برای رفع مشکلات دیگران و کمک به نیازمندان تلاش کند.

 

 

تشویق به امر به معروف و نهی از منکر

 

ایشان در بخش دیگری از خطبه خود به مسئله امر به معروف و نهی از منکر اشاره کردند. ایشان با اشاره به آیه ۱۰۴ سوره آل‌عمران، «وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ»، بر ضرورت توجه به این فریضه دینی تأکید کردند. امام جمعه به نمازگزاران یادآور شدند که هر مسلمانی باید در برابر فساد و گناه واکنش نشان دهد و در اصلاح جامعه تلاش کند.

 

 

وی همچنین با استناد به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) که فرمودند: «مَنْ رَأَى مِنْکُمْ مُنْکَرًا فَلْیُغَیِّرْهُ بِیَدِهِ، فَإِنْ لَمْ یَسْتَطِعْ فَبِلِسَانِهِ، فَإِنْ لَمْ یَسْتَطِعْ فَبِقَلْبِهِ، وَذَلِکَ أَضْعَفُ الْإِیمَانِ» (هر کس از شما منکری ببیند، باید با دست خود آن را تغییر دهد؛ اگر نتوانست، با زبان خود؛ و اگر نتوانست، با قلب خود؛ و این ضعیف‌ترین درجه ایمان است)، بر اهمیت این فریضه در جامعه اسلامی تأکید نمودند. ایشان افزودند که امر به معروف و نهی از منکر یکی از ارکان اصلاح اجتماعی است و مسلمانان باید همواره در راستای برقراری فضیلت و جلوگیری از فساد تلاش کنند.

 

 

در پایان خطبه، امام جمعه پیرانشهر با تأکید بر رعایت عدالت در معاملات، پرهیز از گران‌فروشی، انجام نیکی‌ها و تشویق به امور خیر، از نمازگزاران خواستند که در زندگی روزمره خود از آموزه‌های قرآن و سنت پیامبر (ص) پیروی کنند و به ساختن جامعه‌ای اسلامی و مبتنی بر انصاف و محبت کمک نمایند.

 

وی به این نکته اشاره کرد که تحقق این امور به وحدت و همبستگی مسلمانان کمک خواهد کرد و باعث رشد و شکوفایی جامعه خواهد شد.

 

انتهای خبر/