در پی کسب رتبه برتر کشوری پیرانشهر در زمینه کیفیت و مرغوبیت عسل، پایگاه خبری روژنیوز به مصاحبه‌ی اختصاصی با عمر علیپور رئیس اداره جهاد کشاورزی پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری روژنیوز عسل طبیعی یکی از عجایب طبیعت است که به دلیل خواصش الهام بخش زیادی برای سلامتی انسان‌ها بوده است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های عسل آنتی‌باکتریال بودن آن است. این به معنی این است که عسل می‌تواند در مقابله با باکتری‌ها و میکروب‌های مضری که بدن ممکن است به آنها برخورد کند، مؤثر باشد.

عسل همچنین دارای ویژگی‌های التیام‌بخش و ضد التهابی است. استفاده از عسل ممکن است در تسریع فرآیند التیام زخم‌ها و سوختگی‌ها و همچنین کاهش التهاب‌های مختلف بدن مؤثر باشد. یکی دیگر از مزایای عسل طبیعی، منبع انرژی طبیعی آن است. قندهای موجود در عسل، مانند گلوکز و فروکتز، انرژی قابل توجهی را به بدن فراهم می‌کنند.

عسل همچنین دارای خواص ضد اکسیدانی است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل می‌توانند بدن را در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو و علائم پیری زودرس محافظت کنند. در نهایت، عسل می‌تواند بهبود دهنده و نرم‌کننده پوست باشد. استفاده از عسل به عنوان یک ماسک یا اسکراب می‌تواند باعث تغذیه و ترمیم پوست شود و آن را نرم و لطیف کند.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان پیرانشهر در مصاحبه با کانال خبری روژنیوز گفت: شهرستان پیرانشهر باتوجه‌به پتانسیل آب‌وهوایی که دارد و دارابودن بیش از ۱۶۰ هزار مترمربع مراتع بکر و غنی مکانی بسیار مستعد برای پرورش زنبورعسل در سطح کشور و حتی جهان استوجود منابع آبی غنی که عمدتاً چشمه سراهای معدنی است محیط بسیار خوبی برای پرورش زنبورعسل و به‌تبع آن تولید عسل مرغوب است. بر همین اساس در طی چند سال اخیر پرورش عسل و از حالت بومی به پرورش مدرن تبدیل شده است.

عمر علیپور ادامه داد: در حال حاضر شهرستان پیرانشهر دارای ۲۳۷ بهره‌بردار با ۶۸۵۰۰ کندوی زنبورعسل بوده و همچنین دارای ۶۲ زنبورداران مهاجر با دارابودن ۳۶۱۱۰ کندو و مراتع آن مشغول به پرورش این موجود باارزش است. علاوه بر تولید عسل که به‌عنوان غذا و داروی طبیعی برای ما انسان‌ها مفید است در بحث اکوسیستم زراعی و باغی به جهت تلقیح باغات میوه بسیار ارزشمند است و در صورت فقدان این موجود باغات دچار خسارت بیش از ۵۰ درصد از لحاظ تلقیح است.

وی افزود: حتی محصولی مانند کلزا، نبود زنبورعسل باعث کاهش تلقیح و نهایتاً با کاهش عملکرد ۶۰ درصد در محصول خواهیم بود؛ لذا باتوجه‌به اهمیت موضوع ضروری است که اهمیت ویژه‌ای به این موجود داشته باشند به‌ازای هر هکتار حداقل ۴ کندو زنبورعسل لازم و ضروری است. در سال گذشته پیرانشهر ۱۲۵۰ تن عسل جزو شهرستان‌های پیشتاز در تولید این محصول بوده و توانسته در کل کشور مقام اول را در تولید عسل باکیفیت کسب کرده است. علاوه بر تولید محصولات جانبی ژل رویال، موم، بر موم، گرده گل و غیره است.

وی در ادامه افزود: زنبورداری ارگانیک, پدیده‌ای به ظاهر جدید به منظور مواجهه با تغییرات جهانی مدیریت زنبورداری و به‌ویژه گسترش آفات و بیماری‌ها و کنترل آن‌ها می‌باشد. امروزه گرایش به سمت روش‌های زنبورداری ارگانیک در کشورهای مختلف ( البته همراه با عیب و نقص ) آغاز شده است.

در پایان سخنان خود را این‌گونه خاتمه داد: استفاده از سم حشره‌کش فیپرونیل ۸۰٪WG برای واپایش سر خرطومی برگ یونجه به علت سمیت بالا و ازبین‌بردن حشرات مفید از جمله زنبورعسل ممنوع بوده و در صورت توصیه و استفاده سم مذکور عواقب ناشی از آن برعهده توصیه‌کننده و مصرف‌کننده سم مذکور است.

انتهای خبر/