به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روژنیوز در جلسهای که با حضور فرماندار پیرانشهر، معاونین مدیران کل امور مالیاتی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل گمرک تمرچین و جمعی از کارگزاران فعال در محل فرمانداری برگزار شد، مسائل و مشکلات تعاونیها و فعالان اقتصادی این منطقه مورد بررسی قرار گرفت.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در این جلسه موردبحث قرار گرفت، مشکلات مربوط به مالیات بر درآمد کالاهای وارداتی بود. فعالان اقتصادی حاضر در جلسه، ضمن ابراز نگرانی از افزایش بار مالیاتی، خواستار تجدیدنظر در قوانین و مقررات موجود شدند. آنها معتقدند که مالیاتهای سنگین، مانع اصلی فعالیت آنها و کاهش رونق بازارچه مرزی شده است. همچنین، رویههای پیچیده و طولانی مدت واردات کالا از دیگر مشکلات مطرح شده در این جلسه بود. فعالان اقتصادی خواستار سادهسازی و تسریع در روند ترخیص کالاها و کاهش هزینههای جانبی شدند. آنها معتقدند که پیچیدگیهای اداری و بروکراسی، موجب افزایش هزینههای تولید و کاهش رقابتپذیری کالاهای ایرانی در بازارهای منطقهای شده است.
کاک درویشی فرماندار پیرانشهر در این جلسه ضمن تأکید بر اهمیت بازارچه مرزی تمرچین در اقتصاد منطقه، به مشکلات موجود در این بازارچه اشاره کرد و گفت: مشکلات مالیاتی، گمرکی و زیرساختی از جمله چالشهای اصلی فعالان اقتصادی در این منطقه است. برای رفع این مشکلات، تصمیمات مهمی در جلسه اخیر اتخاذ شد که از جمله آنها میتوان به تسهیل در ترخیص کالا، کاهش تعرفههای گمرکی و حمایت از تولیدات داخلی اشاره کرد.
وی افزود: ما باید با همکاری همه دستگاههای اجرایی، شرایطی را فراهم کنیم تا فعالان اقتصادی بتوانند با آسودگی خاطر به فعالیت خود ادامه دهند. حمایت از تعاونیها و ایجاد تسهیلات برای آنها، از جمله اولویتهای ما است.
مدیرکل گمرک تمرچین نیز در این جلسه به ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده برای تسهیل در امور گمرکی پرداخت. وی خاطرنشان کرد: ما در تلاش هستیم تا با سادهسازی رویههای گمرکی و کاهش زمان ترخیص کالا، به فعالان اقتصادی کمک کنیم. همچنین، با تعامل با دستگاههای نظارتی، تلاش میکنیم تا از بروز فساد و رانت در این حوزه جلوگیری کنیم.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که رفع مشکلات موجود در بازارچه مرزی تمرچین، میتواند به رونق اقتصادی منطقه، افزایش اشتغال و کاهش قاچاق کالا کمک شایانی کند. همچنین، با حمایت از تولیدات داخلی و بهبود زیرساختها، میتوان به توسعه صادرات غیرنفتی و افزایش درآمدهای ارزی کشور کمک کرد.
در پایان این جلسه، مقرر شد کمیتهای ویژه برای پیگیری مصوبات این جلسه تشکیل شود و ظرف مدت یک ماه گزارش پیشرفت کار را به فرمانداری ارائه نماید.
انتهای خبر/
Friday, 22 November , 2024